Je káva zdravá?

O kávě se vedou různé a dlouhé diskuze, ostatně jedná se o druhou nejvíce obchodovanou komoditu na světě (alespoň co se těch legálních týče).

Nicméně je káva opravdu zdraví prospěšná? Ano, a to hned z několika důvodů.

Káva je bohatá na antioxidanty, které jsou našemu zdraví prospěšné. V lidském těle vznikají reaktivní formy kyslíku, tzv. volné radikály a ty mohou poškozovat organismus. Pokud se v těle vytvoří nadmíra volných radikálů a antioxidační enzymy nezvládnou zabránit této nadvládě, může dojít k tzv. oxidačnímu stresu. Který se projevuje například stárnutím buněk. Naštěstí této situaci můžeme předejít dostatečným konzumováním potravin bohatými na antioxidanty, jakou jsou zejména hořká čokoláda, káva, čaj, ovoce a zelenina.

Jak už všichni víme, káva obsahuje kofein, který nás přínosným (v rozumném množství). Zvyšuje fyzickou sílu, svalovou výdrž, soustředění a snižuje únavu. Káva je tedy skvělá volba pro nakopnutí před fyzickým výkonem nebo například před prací, či školou.

Prokázalo se také, že káva snižuje riziko cukrovky. Jak už je z několika zdrojů možné dohledat, pokud konzumujete kvalitní kávu v běžném množství, tak Vám nemůže uškodit, ba naopak. Pro představu, čtyři šálky denně jsou považovány jako běžné množství, takže pokud se držíte pod touto hranicí, tak se nemáte čeho obávat.

Káva je zdraví prospěšná

  • bohatý zdroj antioxidantů
  • zvyšuje fyzickou sílu a svalovou výdrž
  • snižuje únavu a zvyšuje soustředění
  • snižuje riziko cukrovky
  • doporučuje se jako prevence před Alzheimerovou chorobou


Blog_clanek_kavazdrava_500x500px

 

Věříme, že v tom máte nyní jasno. Není důvod se kávy obávat, ba naopak, káva Vám jen prospěje. Stačí nepřekračovat běžné množství čtyř šálků denně

Alien Coffee na Firmy.cz